
Tørk din egen turmat 28.-30.november 2025
Vi elsker god og næringsrik mat på tur, og ved å lage din egen tørkede turmat så sikrer du bruk av gode råvarer og du vet akkurat hva du tilsetter selv.
I løpet av kurset vil du lære om tørking av mat (grønnsaker, frukt og kjøtt), blanding av egne retter og pakking og vakuumering i riktige porsjonstørrelser. Vi vil også se på hvordan vi kan lage hjemmelagde energibarer og såkalte «fruit leathers».
Noe av det som setter en ekstra spiss på tur er god mat. Butikkene bugner av ferdiglagde produkter du bare trenger å tilsette vann. Dette kan du lage selv, og det er både morsomt og lærerikt. Lager du din egen turmat får smakfulle og næringsrike retter helt etter din egen smak. Etter kurset vil du sitte igjen med nok kunnskap til å kunne planlegge, lage og beregne hvor mye mat du trenger å ha med på turer av ulike lengder.
I løpet av kurset vil du lære om tørking av mat (grønnsaker, frukt og kjøtt), blanding av egne retter og pakking og vakuumering i riktige porsjonstørrelser. Vi vil også se på hvordan vi kan lage hjemmelagde energibarer og såkalte «fruit leathers».
Noe av det som setter en ekstra spiss på tur er god mat. Butikkene bugner av ferdiglagde produkter du bare trenger å tilsette vann. Dette kan du lage selv, og det er både morsomt og lærerikt. Lager du din egen turmat får smakfulle og næringsrike retter helt etter din egen smak. Etter kurset vil du sitte igjen med nok kunnskap til å kunne planlegge, lage og beregne hvor mye mat du trenger å ha med på turer av ulike lengder.
Hvem passer kurset for:
Friluftsfolk i alle aldere. Ferdes du på vannet, på fjellet eller skogen er dette perfekt for deg.
Friluftsfolk i alle aldere. Ferdes du på vannet, på fjellet eller skogen er dette perfekt for deg.
For anledningen installerer vi oss i Gurvika, Nevlunghavn og holder kurset i "storkjøkkenet" her.
Det er to kurs å velge i, begge er helgen 28.-30.november.
Kurs 1: Fredag 28.november kl 1800 – 2100 og lørdag 29.november kl 0900 – 1200
Kurs 2: Lørdag 29.november kl 1800 – 2100 og søndag 30.november kl 0900 - 1200
Pris: 2.700,- (Maks seks deltagere pr kurs)
Prisen inkluderer:
-En overnatting
-Middag kurskvelden (Hjemmelaget suppe)
-Enkel frokost
-Alt du trenger for å lage deg mat nok til en overnattingstur.
Du får med deg hjem ferdig tørket og vakuumert 1 frokost, 2 lunsjer og 1 middag.
-En overnatting
-Middag kurskvelden (Hjemmelaget suppe)
-Enkel frokost
-Alt du trenger for å lage deg mat nok til en overnattingstur.
Du får med deg hjem ferdig tørket og vakuumert 1 frokost, 2 lunsjer og 1 middag.
Om du vil ha en ekstra overnatting i forkant eller etterkant av kurset koster det 670,- kr.
Instruktører er Kriki De Smet fra Norvantur og Per Olav Eliassen fra Ut i det fri.
Påmelding til: perolav@utidetfri.no.
Send navn, epost, telefonnummer, hvilket kurs du ønsker å delta på og om ev matallergi eller intoleranser.
Send navn, epost, telefonnummer, hvilket kurs du ønsker å delta på og om ev matallergi eller intoleranser.
Kombinere med kajakk rullekurs?
Samme helgen blir det også organisert rullekurs med rulleeksperten Anne Stålegård i bassenget i Gurvika. Vi organiserer gruppene slik at det kan kombineres med mattørkekurset. Se eget arrangement.
Samme helgen blir det også organisert rullekurs med rulleeksperten Anne Stålegård i bassenget i Gurvika. Vi organiserer gruppene slik at det kan kombineres med mattørkekurset. Se eget arrangement.
Det er to kurs å velge mellom, begge er helgen 28.-30. november 2025 i Nevlunghavn
Kurs 1
Fredag 28.november kl. 18.00–21.00
Lørdag 29.november kl. 09.00–12.00
Kurs 2
Lørdag 29.november kl. 18.00–21.00
Søndag 30.november kl. 09.00–12.00