Ut I Det Fri inviterer til en padletur med guide i Kosterhavets Nationalpark i 2024. Fra fredag 3.mai (Kl. 1800) til mandag 6.mai (Kl 1600) skal vi besøke Nord-Koster, Syd-Koster og flere av de små koselige øyene vest og syd for hovedøyene.

Vest i havet for Strømstad ligger kanskje Sveriges vakreste øyrike, med hundretalls av øyer, holmer, og skjær. Fantastiske sandstrender og flotte granittklipper, kombinert med at dette er et av Sveriges mest solrike steder har gjort øyene til et attraktivt besøksmål og et eldorado for kunstnere, naturinteresserte, dykkere, båtfolk og kajakkpadlere.

Selve nasjonalparken er hjem for så mye som 12 000 arter – hvorav rundt halvparten befinner seg i havet og resten på holmer og skjær i området. Vi kan nesten gi sel-garanti på denne turen.

Kajakkene pakker vi på fastlandet fredag ettermiddag før vi krysser Kosterfjorden over til Syd-Koster. Været bestemmer hvordan turen går, men vi kan følge kysten nordover før vi glir inn i og gjennom Kostersundet, som skiller Syd-Koster fra Nord-Koster. Videre går så ferden gjennom det eventyrlige øyriket.

Det vil bli tre overnattinger på øyer i Kosterskjærgården. Du må selv ha med telt, sovepose, vann, mat og alt som trengs for en langhelg i friluft. En av dagene går vi på en koselig restaurant eller kafé på Koster og smaker på nydelig lokal mat.

Alle overnattinger vil være på mindre øyer vest eller syd for hovedøyene.

Du som har lyst til å være med bør ha padlet litt i moderate bølger opp mot en meter og være komfortabel med dette og noe vind. Du må kunne utføre en kameratredning både som redder og en som blir reddet. Om du ikke er så vant med friluftslivet så gjør ikke det noe, her kan vi lære underveis. Total padledistanse på turen kan bli opp mot 45 km.

Pris for turen er kr 2.900,-  som inkludere guide på hele turen og en middag på kafé eller restaurant på Koster.

Påmelding på epost til perolav@utidetfri.no

Det blir maks åtte deltagere.

Turleder fra Ut I Det Fri

Per Olav Eliassen
Alder:
 54 år
Erfaring i kajakk: 15 år, turleder i DNT, aktivitetsleder (kursholder) i Norges Padleforbund, 3 + 4 stjerners kurs i det britiske kajakkforbundet.
Erfaring med friluftsliv: Hele livet
Annet:Instruktør på førstehjelp, livredning og dykking. Spesiell interesse for bushcraft og fiske i alle former.